G. M. Valentine 2013.09.11. 12:17

Kitérő

brazil_2014.jpeg„A reklám után visszajövünk!”

 

…mondta a Bundesliga és két hét szünetre távozott. Persze ez nem a lazítás időszaka, legalábbis nem a válogatott játékosoké, akikből pedig akad pár a Bayern háza táján.

Szombaton meglátjuk mennyi energiát vett ki a válogatott szereplés fiainkból. Reméljük nem sokat, mert nekünk 15(!) válogatott játékosunk van, akik közül 12 -en szerepeltek is válogatottjukban ezen időszak alatt (Neuer, van Buyten, Lahm, Boateng, Alaba, Kroos, Müller, Robben, Shaqiri, Ribery, Pizarro, Mandzukic) sőt(!), 9 -en két mérkőzést is játszottak (Neuer, Lahm, Boateng, Alaba, Kroos, Müller, Shaqiri, Ribery, Pizarro). Az eredményeket most ne firtassuk, erre is megvannak a megfelelő blogok és egyéb publikumok. A helyzet viszont Bayern szempontból a hétvégi Hannover elleni meccset tekintve annyi, hogy a 96-osok "jóval kevesebb" válogatott játékost tudhatnak keretükben, így nekik ez a két hét pihenéssel és felkészüléssel zajlott, de ennek lényegét majd a meccs után kielemezzük.

 

Inkább kicsit a válogatottakról ejtenék pár szót. No nem az összesről! Két válogatott szereplése lehet érdekes egy magyar Bayern szurkoló számára, ez pedig a Nationalelf és a Magyar Válogatott.

DFB-Kader.jpg  magar_v.jpg

 

 

A C csoport éllovasa az Elf, mondhatni mind a két meccsen hozta a kötelezőt, ezzel tovább gyarapította pontjai számát. Még két meccs áll előttük, a Svédek ellen idegenben és az Írek ellen otthon kell helyt állniuk. Csoportelsőségük csak akkor kerülhet veszélybe, ha mind a két meccsen kikapnak és a jelenleg második Svédek mind a két hátralévő meccsüket megnyerik. A Svédek egyébként Alabát és honfitársait fogadják szerény királyságukban az Elf elleni meccs előtt pár nappal. Én az Elftől az Írek ellen győzelmet várok a Svédek ellen pedig… a tavaly októberi meccs után inkább nem bocsátkozok következtetésekbe. Az Elf egyébként az elmúlt két meccsén lőtt 6 gólt és nem kapott egyet sem. Számunkra érdekesség, hogy Kroos(1) és Müller(2) is betalált, sőt a gólok felét tulajdon képen ők lőtték. Persze feltételezhetjük, hogy sem Kroos sem pedig Müller nem a Feröer válogatott- vagy éppen az Osztrák válogatott kis csapatzászlajának ölelgetésével merülnek álomba, ahogyan valószínűleg unokáiknak sem minden este ezt a két diadalt mesélik majd el, de tény, hogy vannak válogatottak, aki ölni tudtak volna ezért a 6 pontért.

roman_magyar.jpg

A szomorúbb kitérőt a selejtező D csoportjának irányába kell tennünk, amelyben kis hazánk is szerepel. 4 meccsel a selejtezők vége előtt még kacérkodtunk a pótselejtezőbe jutás gondolatával. Feltüzelték a népet a Románok elleni idegenbeli meccsre, aminek csúfos pofára esés lett a vége. Ugyanis elkúrtuk, nem kicsit, nagyon! A Románok porig aláztegervari-sandor.jpgak minket és ehhez minden joguk és lehetőségük megvolt. Leírhatatlanul szarul játszott a magyar csapat, ezért nem is írok a játékunkról semmit. Eltemettük magunkban a remény hamvait. A fiúk viszont kaphattak a pofájukra (biztosan nem a fél zombi Sanyi bácsitól), mert pár nappal később 5:1 arányban lenyomták az Észt hadakat, ráadásul a Románok beleszaladtak Jumurdzsák lándzsájába otthoni pályán, így újra a második helyre léptünk. A remények maradtak, a valóság viszont szomorú. Most már két üldözőnk van és a keserű igazság az, hogy az Oranjét idegenben kellene aláznunk (amelytől meccstől egy, a bukarestihez hasonló találkozót várok), Andorrát pedig itthon kell lenyomni. Persze vannak még egyéb „matematikai” esélyek is, de a focit füvön játsszák nem papíron. Ne izguljunk drága magyarok, mert lehet, hogy meglesz a pótselejtezős hely, viszont érdemes megnézni, hogy mely csapatok állnak jelenleg, illetve állhatnak a pótselejtezőt érő második helyen az egyéb csoportokból, ezért gondolkodjunk el rajta, mikor jobb beleszaladni a késbe.

Nekem minden esetre ez a kis válogatott kitérő bőven elég volt. Szeretem a színvonalas futballt, úgy hogy induljon a Buli és a BL!

A bejegyzés trackback címe:

https://miasanmia.blog.hu/api/trackback/id/tr965507210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása