city_bayern_2.PNG„Ahoj, poplacsek!”

Ez a Terminátor 2 szlovák változatában elhangzott mondat is épp olyan városi legenda, mint a Manchester City tegnapi játéka. Dejóóó érzés a lelkem mind a két bugyrának (1. Bayern drukker bugyor, 2. Kárörvendő bugyor) leírni ezt a mai posztot. Miért is?

Hát kérem azért, mert tegnap a néprémisztgetések ellenére (vagy inkább pont azok miatt) lealáztuk a Cityt a saját stadionjukban. És most nem a szurkolói véna szól belőlem polgártársak, hanem a „sportszaki”, mikor azt mondom, lealáztuk. Nem akarom szaporítani a szót a nagyszerű teljesítményünkről, az elképesztő fölényről vagy jobbnál jobb helyzetekről, ahogyan a gólokról sem és az utolsó húsz perc lazaságáról sem. Mivel tudjuk, láttuk, átéltük. Inkább kicsit másfelé kacsintunk most, mert bizony az ördög a részletekben rejlik.

city_bayern_1.PNG

- És azt láttad, amikor belőttem, a hülye meg nem értette mi van? Há-há!!

- Igen! Aztán így nézett az égre összetett kezekkel, mintha ezen múlott volna!! Há-há-háá!

 

Ezért most az UEFA hivatalos oldalán leközölt interjúkat posztolom ki (amelyeket magam fordítottam, és ha nem tetszik, akkor azt leszarom ;) ), mert bizony sok igazság van bennük. Külön kiemelném Robben és Negredo nyilatkozatát.

Arjen ismét nem a szerény oldalát mutatta a kamerák felé (sem), de szavaival vitatkozni ettől függetlenül érdemtelen. Negredo pedig rescpect, mert nem fényezte a dolgot.

 

Arjen Robben, (Bayern)


Élveztük a játékot ma este és nagyszerűen teljesítettünk csapatként. Ha őszinte akarok lenni, akkor azt kell mondjam, hogy kicsit többet vártam a Manchester Citytől, mert úgy gondolom, hogy egy remek csapat, de végül egy könnyű meccsen egy nagyszerű győzelmet arattunk.

Azt hiszem, túl sok területet hagytak nekünk és mi nagyon jól használjuk ki a szabad területet. Ha ismered a csapatunkat tudod, hogy ez az amit nagyon jól csinálunk. Megőrizzük a labdát és helyzeteket alakítunk ki, mert sok minőségi középpályásunk és támadónk van.

A félidőben azt mondtuk, hogy szükségünk lesz még egy gólra, hogy tovább tudjuk játszani a focinkat és így is történt. Nekik is vannak bőven remek játékosaik, akiknek csak egyetlen villanás kell, ezt látható volt az utolsó 20 percben, amikor egy kicsit kiengedtünk és kevésbé koncentráltunk. Lőttek is egy gólt, de persze ez nem számított, mert 0-3 volt az állás és a meccs már eldőlt.

Két lábbal a földön kell maradnunk, még mindig csak a szezon elején járunk és még hosszú út áll előttünk. Örülünk a ma esti teljesítményünknek, de nincs értelme már most egy újabb döntőről vagy elődöntőről beszélni. Tovább kell jutnunk a csoportból és meglátjuk mi lesz.

city_bayern_3.PNG

Jérôme Boateng (Bayern)

Egy nagyszerű játékot játszottunk ma, nagyon erősnek tűntünk. Nem egyszerű nyerni itt 1-3 -ra, egy nagy klub ellen, szóval örülünk. A tavalyi év után természetesen nehéz a helyzetünk, de még jobban akarjuk csinálni. Új edzőnk van, aki bízik bennünk és önbizalmat ad, ezt látszott a mai játékunkon is. Az edző taktikája számunkra nagyon passzol, magabiztosak vagyunk a labdával és élvezzük a játékot.

Dante (Bayern)

Ez egy nagyon fontos győzelem volt, mert a Man City egy nagyon erős csapat és most nagyon közel kerültünk ahhoz, hogy az első helyen zárjuk a csoportot. Remekül alkalmazkodunk egymáshoz (Guardiolával), ő egy nagyszerű ember és hihetetlenül profi. Nagyon jól megtanult németül rövid idő alatt és mindannyian folyamatosan fejlődünk az ő filozófiájával.

Álvaro Negredo (Manchester City)

A gólomnak semmi haszna nem volt, szóval nem vagyok igazából boldog miatta. Rosszul játszottunk ma és nem tudunk kiemelni semmi pozitívumot, mert nem volt semmi pozitívum. Ők domináltak, helyzeteik voltak, lőttek három gólt. Nagyon nehéz ellenük. Szeretik birtokolni a labdát és ha náluk van használják is, ráadásul nagyon jól. Ha egyszer sikerül megszerezned, akkor is nagyon nehéz koncentrálni, mert 90 percet azzal töltöttél, hogy a labda után szaladgáltál.

Fernandinho (Manchester City)

A Bayern egy nagyon jó csapat, remekül van összerakva, megvan a sajátos játékstílusuk és mi nem tudtuk megállítani őket. Megnyerték a BL-t tavaly. „Food football” -t (fingom nincs ez mit jelent) játszanak, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy a legjobb csapat Európában. A mérkőzés vége felé kialakítottunk néhány helyzetet, ez is valami, de folytatnunk kell a munkát és meg kell próbálnunk megnyerni a következő meccset.

A bejegyzés trackback címe:

https://miasanmia.blog.hu/api/trackback/id/tr665548846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása